Blog van Liesbeth Tettero: 360 graden feedback in de praktijk

Tips bij 360 graden feedback

360 graden feedback met ontwikkeltips

Onlangs zijn we een experiment gestart geautomatiseerde ontwikkeltips in feedbackrapporten. Het experiment werd enthousiast ontvangen, dus we hebben de functionaliteit nu voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Aanknopingspunten voor verbetering

Aanvankelijk waren er twijfels over geautomatiseerde ontwikkeltips. Zijn ze niet te standaard, te weinig specifiek? Maar medewerkers vonden het toch prettig om concrete tips voor verbetering te krijgen. Ook al gaat het om algemene aanknopingspunten.  "Het gaf toch extra handvatten bij het interpreteren van mijn feedbackrapport, en hielp me bij het formuleren van vervolgstappen."

Tips per score-niveau

Ontwikkeltips toevoegen is simpel in onze beheeromgeving. Per competentie stel je meerdere score-bandbreedtes in. Bijvoorbeeld gemiddelde scores onder de 2,  scores tussen 2 en 4, en scores boven de 4 (zoals in het voorbeeldscreenshot hieronder).  Aan die bandbreedtes koppel je ontwikkeltips die automatisch in het rapport terecht komen. Bij een lage score krijg je een opleidingstip, bij een hoge score krijg je een compliment. Zo zorg je voor extra duiding of motivatie, passend bij het scoreniveau van de testpersoon.

Screenshot van de beheeromgeving: bandbreedtes instellen met ontwikkeltips.

Screenshot van de beheeromgeving: bandbreedtes instellen met ontwikkeltips.


Wil je ontwikkeltips in jouw rapporten verwerken? Bel 030 88 92 909

Auteur

Teun is mede-eigenaar van OntwikkelPlanner. Hij is systeemontwerper, houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten, communicatie en het verfijnen van gebruikerservaring.

Ontwikkelplanner 360ºfeedback
Stuur een e-mailLinked in profiel